Pridať recept

Caesar šalát

ingrediencie

2 ks
kuracie prsia
4 hrste
rímsky šalát
50 g
parmezán
4
toastový chlieb
1 PL
maslo
1 strúčik
cesnaku
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie
trochu
olej na opekanie

Zálievka:

2 ks
vaječný žĺtok
2 ks
ančovičky
1 KL
dijonská horčica
1 KL
worčestrová omáčka
1 PL
citrónová šťava
2 PL
olivový olej
4 PL
slnečnicový olej
2 PL
parmezán

postup

1.
Kúsok masla rozpálime v panvici na miernom ohni, pridáme k nemu prelisovaný cesnak a maslo poriadne premiešame. Zmes odstavíme z ohňa, chlieb nakrájame na kocky, nasypeme ho do masla, chlebové kocky premiešame a vysypeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme v rúre vyhriatej na 200°C do zlatista.
 
2.
Kuracie prsia umyjeme, osušíme a každé rozkrojíme na dva plátky. Dochutíme ich soľou, korením a opečieme v panvici na rozpálenom oleji z oboch strán.
3.
Medzitým si pripravíme zálievku vo vysokej nádobe pomocou tyčového mixéru. Mala by mať konzistenciu ako majonéza.
4.
Potom už len umyjeme a natrháme šalát, pridáme krutóny, na pásiky nakrájané mäso, kúsky parmezánu a všetko pokvapkáme alebo rovno premiešame so zálievkou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať