Caesar šalát
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
2
ks
kuracie prsia
4
hrste
rímsky šalát
50
g
parmezán
4
toastový chlieb
1
PL
maslo
1
strúčik
cesnaku
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie
trochu
olej na opekanie
Zálievka:
2
ks
vaječný žĺtok
2
ks
ančovičky
1
KL
dijonská horčica
1
KL
worčestrová omáčka
1
PL
citrónová šťava
2
PL
olivový olej
4
PL
slnečnicový olej
2
PL
parmezán
postup
1.
Kúsok masla rozpálime v panvici na miernom ohni, pridáme k nemu prelisovaný cesnak a maslo poriadne premiešame. Zmes odstavíme z ohňa, chlieb nakrájame na kocky, nasypeme ho do masla, chlebové kocky premiešame a vysypeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme v rúre vyhriatej na 200°C do zlatista.
2.
Kuracie prsia umyjeme, osušíme a každé rozkrojíme na dva plátky. Dochutíme ich soľou, korením a opečieme v panvici na rozpálenom oleji z oboch strán.
3.
Medzitým si pripravíme zálievku vo vysokej nádobe pomocou tyčového mixéru. Mala by mať konzistenciu ako majonéza.
4.
Potom už len umyjeme a natrháme šalát, pridáme krutóny, na pásiky nakrájané mäso, kúsky parmezánu a všetko pokvapkáme alebo rovno premiešame so zálievkou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.