Pridať recept

Po domácky údená makrela

ingrediencie

2 ks
makrela
2 PL
olivový olej
2 KL
soľ
1/2 KL
mleté čierne korenie
1 PL
citrónová šťava
2 hrnčeky
piliny
2 stonky
rozmarín
trochu
citrónová šťava

postup

1.
Makrely rozporcujeme na filety alebo ich už také kúpime v obchode. V miske zmiešame olivový olej, soľ, korenie a citrónovú šťavu. Naložíme ich do tejto marinády a necháme ich tam chvíľu odležať.
 
2.
Hrniec vyložíme alobalom, dáme naň vrstvu pilín, ktoré zľahka pokvapkáme citrónovou šťavou. Na to dáme dve stonky tymianu a nad piliny parák, na ktorý uložíme makrely. Hrniec zatesníme alobalom a oheň pustíme na maximum. Akonáhle sa začne z hrnca pariť, sporák vypneme a hrniec necháme asi tak 10 minút odstáť.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať