Pridať recept

Šalát s pečenými figami

ingrediencie

4 ks
figy
2 PL
olivový olej
2 PL
med
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie
2 hrste
rukola
1 PL
limetová šťava
100 g
syr Feta
1 hrsť
vlašské orechy

postup

1.
Figy umyjeme, rozkrojíme na štvrtiny a uložíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie. V miske si zmiešame olivový olej, med, limetovú šťavu, soľ a korenie. Touto marinádou trošku pokvapkáme figy a vložíme ich piecť do rúry. Pečieme, dokým nezačnú púšťať šťavu a sfarbovať sa do zlata.
 
2.
Zvyšnou marinádou prelejeme rukolu (môžeme použiť iný šalát), pridáme na kúsky nakrájanú fetu, oriešky a figy.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať