Pridať recept

Zubáč na zeleninke

4
porcie
35
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

4 ks
filety zo zubáča
1 ks
mrkva
4 ks
cibuľka jarná
100 g
zeler
4 PL
panenský olivový olej
1 PL
hladká múka špeciál
4 PL
suché biele víno
1 vetvička
petržlenová vňať
ks
soľ
ks
mleté čierne korenie

omáčka

1 PL
maslo
1 ks
vaječný žĺtok
1 trochu
suché biele víno

postup

1.
zubáča očistíme, posolíme, pokoreníme, obalíme z jednej strany v múke a pokvapkáme trochou vína
 
2.
Zeler a mrkvu nakrácame na jemné prúžky (žuliény), cibuľku nakrájame na prúžky
3.
Rybu opražíme na oleji a postavíme do tepla (do trúby na 100 stupňov, alebo prikryjeme alobalom)
4.
zeleninu podusíme na oleji 3-5 minút, osolíme okoreníme pridáme petržlenovú vňať
5.
Na maslovú penu vyšľaháme nad parou žĺtko s bielym vínom aby to bolo husté. dáme dole z pary a primiešame maslo
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať