Pridať recept

Kurací paprikáš

6
porcií
90
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 ks
kura
1 téglik
kyslá smotana
1 balíček
kolienka
4 ks
paradajky
3 PL
polohrubá múka
ks
soľ, korenie,
1 téglik
smotana na varenie
1 ks
cibuľa
1 dl
olej

postup

Môj paprikáš. Robím ho úplne inak ako som všade čítala na internete aj v knihách a robím to takto kvôli deťom. Najprv kura uvarím, potom vykostím aby mohli deťi v kľude papať a nemuseli sa trápiť s kosťami.

1.
Tak ja najprv dám uvariť celé kura až do mäkka kým sa mäsko nebude oddeľovať od kosti.
 
2.
Kura vykostím, tým že je kuriatko uvarené ide to veľmi ľahko. A vykosťujem to kvôli deťom aby to mohli v kľude papať a nemuseli sa trápiť s kosťami.
3.
Do hrnca si dáme nakrájanú cibuľu a opražíme do zlatista na oleji. Poprášime červenou mletou paprikou. Pridáme mäsko, nakrájané paradajky a chvíľku dusíme. Osolíme, okoreníme, podlejeme vývarom z kuraťa a dusíme ešte asi 15 minút (kým sa paradajky nerozpadnú) .
4.
Kyslú smotanu si zmiešame so sladkou a s múkou a rozšprudlujeme. Vlejeme k mäsku a varíme 5 minúť, keby bola omáčka riedka pridáme ešte múku. Dochutíme a podávame s kolienkami.
5.
Dobrú chuť!
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať