Pridať recept

Torta Obria jahoda

ingrediencie

Na náplň:

120 g
Marcipán Dr.Oetker
250 ml
smotana na šľahanie
2 balíčky
Smeta-fix Dr.Oetker

Na cesto:

300 g
mrazené lístkové cesto (4 štvorcové pláty)
150 g
hladká múka
1 balíček
sušené droždie Dr.Oetker
20 g
cukor
1 balíček
Vanilínový cukor Dr.Oetker
1 štipka
soľ
150 ml
smotana na šľahanie

Na ozdobenie:

600 g
jahody
30 g
Marcipán Dr.Oetker
1 ks
Farba zelená potravinárska Dr.Oetker

Na želé:

1 balíček
Tortové želé červené Dr.Oetker
40 g
cukor
250 ml
voda

postup

1.
Na prípravu marcipánovej náplne marcipán nahrubo nastrúhame na strúhadle. V kastróle zohrejeme smotanu na šľahanie a marcipán v nej za stáleho miešania pomaly rozpustíme. Marcipánovú náplň odložíme najmenej na 2 hodiny do chladničky.
 
2.
Lístkové cesto necháme rozmrznúť podľa návodu na obale. Opatrne zmiešame v mise múku, droždie, cukor, vanilínový cukor, soľ, vlažnú smotanu a všetko premiešame ručne dohladka.
3.
Na zľahka pomúčenej pracovnej ploche vyvaľkáme z cesta štvorec (30 x 30 cm) a na jednu polovicu položíme dva pláty lístkového cesta. Druhou polovicou preklopíme a znovu vyvaľkáme do štvorca (30 x 30 cm).
4.
Zvyšné dva pláty lístkového cesta položíme na vyvaľkaný štvorec, preložíme a opäť vyvaľkáme štvorec. Zakryjeme a necháme asi 15 minút kysnúť. Plech na pečenie vyložíme papierom na pečenie. Cesto vyvaľkáme do tvaru jahody, primerane k veľkosti plechu. Presahujúce kúsky cesta odkrojíme. Jahodu položíme na plech. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Elektrická rúra: 180 °C Teplovzdušná rúra: 160 °C Plynová rúra: stupeň 3 Doba pečenia: asi 20 minút
5.
Korpus s papierom na pečenie stiahneme na kuchynskú mriežku a necháme vychladnúť.
6.
Marcipán rozpustený v smotane vyšľaháme so Smeta-fixom elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni dotuha a rovnomerne nanesieme na korpus. Jahody opláchneme, očistíme a rozkrojíme na polovice. Reznou plochou smerom nadol ich naukladáme husto vedľa seba na marcipánovú náplň.
7.
Želé pripravíme s cukrom a vodou podľa návodu na obale a pomocou štetca alebo pierka natrieme na jahody.
8.
Na ozdobenie prepracujeme marcipán s farbou, vytvarujeme okvetie jahody a položíme na hornú stranu jahody.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Jahodový koláč s mascarpone krémom
Tip od nás: Svieži jahodový zákusok s mascarpone krémom. Chutí ako z cukrárne
Zákusok na spôsob torty sa hodí na rôzne príležitosti. Jemný piškótový korpus, krém a jahodová plnka spolu...
Kokosová torta s jahodami a žĺtkovým krémom
Sviatočná kokosová torta s jahodami a žĺtkovým krémom
Fantastická, trojvrstvová torta v ktorej sa snúbia voňavý kokos, sladké jahody a jemný žĺtkovo-maslový krém.
JAHODOVÝ SEN v podobe nepečenej, tvarohovo-smotanovej torty
Ušľahajte si dezert ľahký ako obláčik s čerstvými jahodami a smotanou.
Orechová torta s karamelovo-kávovou náplňou
Recepty na najkrémovejšie torty, takéto nenájdete ani vo vychýrenej cukrárni!
Vynikajúce sladké torty s najchutnejšími plnkami. Vyskúšajte si ich ľahkú prípravu a potešte svoju mamičku...
Nepečený cheesecake pre zamilovaných
3 jednoduché dezerty ku Dňu matiek!
Potešte svoju lepšiu polovičku nenáročným dezertom od srdca. A zapojte aj deti!