Pridať recept

Cestoviny zapečené s pórom a slaninou

Cestoviny zapečené s pórom a slaninou
Zdroj: Shutterstock‎

ingrediencie

400 g
pór
200 g
cestoviny
20 g
maslo
100 ml
smotana na varenie
100 ml
mlieko
80 g
strúhaný tvrdý syr
100 g
slanina
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie
trochu
olej

postup

1.
Pór očistíme, umyjeme a nakrájame na väčšie kúsky. To isté urobíme so slaninou. V hrnci privedieme k varu mierne osolenú vodu a 2 minúty v nej pór varíme. Potom ho vyberieme a ihneď ochladíme studenou vodou. Necháme ho poriadne odkvapkať.
 
2.
Slaninu opečieme v panvici na troške oleja a cestoviny pripravíme podľa návodu na obale. Scedíme ich, premiešame s pórom a slaninou.
3.
V hrnci rozpustíme maslo, pridáme smotanu, mlieko a strúhaný syr. Omáčku varíme, dokým sa syr úplne nerozpustí, dochutíme ju soľou a korením.
4.
Cestoviny navrstvíme do vymastenej zapekacej misy, prelejeme ich omáčkou, vložíme do rúry vyhriatej na 180°C a zapekáme asi 5 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Pečená kukurica
Jedlá sa pečú takmer samé! Vydrží všetko a urobíte v ňom najviac receptov, máte ho doma? Ak nie, ihneď to napravte
Aj vy preferujete recepty s jednoduchou prípravou? Máme pre vás skvelý tip! Zaobstarajte si perfektného...
Varenie cestovín
Nerobíte ich aj vy? Toto je 5 najčastejších chýb, ktoré pri varení cestovín robí každý!
Každý miluje cestoviny. Ich veľkou výhodou je, že sú hotové za pár minút a ich príprava je celkom...
Aké vína podávať k cestovinám?
Viete, ako na to? Šéfkuchári radia, aké vína sa hodia k týmto cestovinovým klasikám
Či už ploché, točené alebo vrúbkované, cestoviny vám v akejkoľvek podobe zabezpečia vynikajúci kulinársky...
Musíte cestoviny prelievať studenou vodou? Raz a navždy to objasníme!
Musíte cestoviny opláchnuť studenou vodou? Raz a navždy to objasníme!
Keď sú cestoviny uvarené, scedíme ich a potom ich zalejeme studenou vodou. Robili to tak už naše mamy a staré...
Pridajte túto surovinu do vody a cestoviny sa už nikdy nerozvaria
Pridajte túto surovinu do vody a cestoviny sa už nikdy nerozvaria
Varenie cestovín je jednou z najjednoduchších úloh v kuchyni. Aj napriek tomu sa však pravdepodobne nenájde...
close up of carbohydrate food
Zemiaky, ryža, cestoviny alebo krúpy? Dietológ raz a navždy vyrieši vašu dilemu
Sú neodmysliteľným doplnkom polievok alebo druhého chodu, ale čo bude najlepšia voľba? Dietológ si vzal...