Pridať recept

Lahodný segedín

7
porcií
75
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 kg
bravčového mäsa
500 g
kyslej kapusty
2 ks
väčšie cibule
ks
soľ, čierne korenie mleté, čierne korenie celé
2 ks
bobkového listu
5 KL
mletej červenej papriky
1 téglik
kyslej smotany
1 téglik
smotany na varenie
3 PL
hladkej múky
5 PL
masti

postup

1.
Ako prvé si nasekáme cibuľu na drobno a neháme speniť na masti, pridáme mletú červenú papriku. Pridáme na kocky nakrájané mäsko, osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Takto dusíme až kým nám mäsko nezbledne zo všetkých strán. Potom podlejeme a dusíme asi 10 minút. Pridáme celé čierne korenie a bobkové listy.
 
2.
Kapustu si scedíme cez sitko a opláchneme viac krát studenou vodou aby nebola moc kyslá. Pridáme k mäsku a dusíme až kým sa nám mäsko úplne neudusí do mäkka. Poriadne premiešame. Miešame aj medzi tým občas a samozrejme podlievame vodou.
3.
Keď je krásne všetko podusené a uvarené do mäkka tak si zmiešame kyslú, sladkú smotanu s hladkou múkou. Poriadne rozmiešame aby sme nemali hrudky múky. Vlejeme k mäsu a kapuste, premiešame a ešte neháme prevariť. Keď je segedín málo slaný dosolíme :) Dobrú chuť.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
18.4.2020 14:59 | |
+1 -1
Ja robím tak,že kapustu precedim,stavu si nechám,ak je segedín malo kysly tak si pomaličky prilievam túto šťavu z kapusty.sampzrejme všetko za deje ešte pred smotanou.urcite nepremyvat ,potom si niektorý dávajú ocot.co ja viem-ocot?? A ešte dávam muškátový orech a pri štarte slaninku. Dobrú chuť.
olivier333
19.10.2019 06:26 | |
+10 -2
uplne suhlasim,kapustu nikdy nepremyvat.Zostane vam len trava a to najlepsie je prec...
mravecc00
29.3.2019 19:30 | |
+39 -2
Nikdy nepremyvajte kapustu!!To mozete zuvat potom travu..Ked mate moc kyselu radsej dajte viac cukru a smotany ako ju premyvat..
Podobné články
Filip Urbanič
Treba ísť von, nebáť sa vyskúšať to, makať, učiť sa, byť pokorný a vedieť prijať aj kritiku, odkazuje Filip Urbanič všetkým mladým kuchárom (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je „mladá puška" z Dánska a budúci šéfkuchár, Filip Urbanič.
Roman
Šokujúce zistenie Romana, experta na mäso: Myslíte si, že viete, ako sa delí hovädzie mäso? Pravda je však úplne iná! Vyvrátil aj tento mýtus (podcast)
Aj vy radi chodievate do mäsiarstva? Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je expert na mäso...
Chutný podcast - Tomáš Sika
Baví má nápad v jedle a hlavne to, že je poctivo urobené, hovorí Tomáš Sika (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je majiteľ reštaurácie MENJU, Tomáš Sika.
Šéfkuchár Palo Sekerka
Je pre nás dôležité, aby vynikli ľudia, od ktorých máme suroviny. To, čo ide na tanier, je z 80% práve ich práca, hovorí šéfkuchár Palo Sekerka
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár, Palo Sekerka a jeho partnerka Lucia Hô-Chí.
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...
TOP
Najlepšie recepty na segedínsky guláš: Bohatá ponuka, z ktorej si vyberie každý + história
Najlepšie recepty na segedínsky guláš: Bohatá ponuka, z ktorej si vyberie každý + história
Ako a kde vznikol tradičný segedínsky guláš? A ako ho pripraviť? Vyberte si z našej bohate ponuky overených receptov.