Pridať recept

Ovocný nákyp z rezancov

6
porcií
55
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

300 g
rezance
3 ks
vajce
200 g
kryštálový cukor
100 g
maslo
500 g
tvaroh
1 balíček
vanilkový cukor
1 PL
citrónová kôra
30 g
hrozienka
1/2 balíček
lístkové cesto
100 ml
kyslá pochúťková smotana
trochu
soľ
700 ml
ovocný kompót

postup

1.
Niťovky uvaríme v mierne osolenej vode, scedíme ich a necháme vychladnúť. Žĺtky vyšľaháme s cukrom, pridáme citrónovú kôru, hrozienka, smotanu a aj vychladnuté rezance. Nakoniec vmiešame tuhý sneh z bielkov.
 
2.
Rúru dáme vyhriať na 200°C. Zapekaciu misu potrieme maslom, naplníme ho rozvaľkaným lístkovým cestom, uložíme naň polovicu plnky, 3/4 ovocia, zvyšnú plnku a navrch zvyšné ovocie.
3.
Nákyp pečieme vo vyhriatej rúre cca 25 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.
TOP
Ryžový nákyp s marhuľami 
10+ najlepších receptov na tradičný ryžový nákyp: V školskej jedálni ho nikto nechcel, dnes patrí medzi najobľúbenejšie sladké jedlá
Ryžový nákyp buď milujete, alebo sa mu vyhýbate oblúkom! Ak patríte do prvej skupiny, vyberte si z našej...