Bublanina s hroznom
10
porcií
50
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
6
ks
vajce
200
g
práškový cukor
300
g
polohrubá múka
1
PL
citrónová šťava
250
g
maslo
3
KL
kypriaci prášok do pečiva
2
balíčky
vanilkový cukor
600
g
hrozno
2
KL
hrubá múka
trochu
práškový cukor na posypanie
postup
1.
Maslo vyšľaháme s práškovým cukrom a so žĺtkami do peny. Primiešame citrónovú šťavu, vanilkový cukor, kypriaci prášok zmiešaný s múkou a do tuha vyšľahaný sneh z bielkov. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech.
2.
Hrozno umyjeme, osušíme, posypeme ho hrubou múkou a rozložíme na cesto. Bublaninu pečieme v rúre vyhriatej na 200°C asi 30 minút.
3.
Upečenú ju necháme vychladnúť a pred podávaním posypeme práškovým cukrom.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.