Kari šalát
nízka
náročnosť
ingrediencie
ks
paradajka
ks
paprika
ks
kuracie mäso
ks
kari
ks
kukurica
ks
maslo
ks
brokolica
1
PL
kyslá pochúťková smotana
1
KL
plnotučná horčica
2
kocky
syr Karička trojuholníkový
ks
soľ
ks
mrkva
postup
Zeleninový šalát s kuracím mäsom pre zdravšie dni. Konzumovať môžeme s bagetkou (pečivom) ale vôbec vám k nemu nebude chýbať.
1.
Mäsko nakrájame na kocky a opražíme na masle. Zalejeme vriacou vodou a podusíme cca 10minút do mäkka. Pridáme soľ a kari korenie.
2.
Zeleninu si nakrájame. Brokolicu uvaríme a primiešame k surovej zelenine. Všetko je nakrájané na kocky a mrkva na hrubom strúhadle.
3.
Do misky k 1PL kys.smotane pridáme 1KL horčice a zamiešame. Mäsko z hrnca po odstavení vyberáme a pridáme do misky k smotane bez šťavy. Zamiešame a pridáme k zelenine. Trojuholníky karičky nakrájame na kocky podľa možností a šalát premiešame.
4.
Keď už všetko máme v kope pridáme kukuricu bez šťavy a jemne/z ľahka okoreníme kari korením.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
MatulykMarco
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.