Pridať recept

FOTORECEPT: Šošovicovo-brokolicový nákyp s mozzarellou

Fotorecept: Šošovicovo-brokolicový nákyp s mozzarellou
Zdroj: ivet_hrabovska

ingrediencie

100 g
červená šošovica
3 stonky
stonkový zeler
100 g
baby špenát
1 ks
rajčina
1 ks
červená paprika
1 ks
brokolica
3 strúčiky
cesnaku
1 ks
mozzarella
2 ks
vajce
1 KL
soľ
1/2 KL
mleté čierne korenie
1 KL
sladká červená paprika
1 PL
olej
1/2 liter
zeleninový vývar

postup

Fotorecept: Šošovicovo-brokolicový nákyp s mozzarellou
Fotorecept: Šošovicovo-brokolicový nákyp s mozzarellou
Zdroj: ivet_hrabovska
 
1.
Na rozpálenom oleji orestujeme nakrájaný stonkový zeler, papriku, rajčinu a cesnak.
Fotorecept: Šošovicovo-brokolicový nákyp s mozzarellou
Fotorecept: Šošovicovo-brokolicový nákyp s mozzarellou
Zdroj: ivet_hrabovska
 
Fotorecept: Šošovicovo-brokolicový nákyp s mozzarellou
Fotorecept: Šošovicovo-brokolicový nákyp s mozzarellou
Zdroj: ivet_hrabovska
Fotorecept: Šošovicovo-brokolicový nákyp s mozzarellou
Fotorecept: Šošovicovo-brokolicový nákyp s mozzarellou
Zdroj: ivet_hrabovska
2.
Pridáme opláchnutú červenú šošovicu (nemusíme ju prevariť), jemne osolíme a 5 minút restujeme.
Fotorecept: Šošovicovo-brokolicový nákyp s mozzarellou
Fotorecept: Šošovicovo-brokolicový nákyp s mozzarellou
Zdroj: ivet_hrabovska
3.
Zalejeme všetko 1/2 litrom zeleninového vývaru, okoreníme čiernym korením a sladkou červenou paprikou a pridáme na ružičky natrhanú brokolicu.
Fotorecept: Šošovicovo-brokolicový nákyp s mozzarellou
Fotorecept: Šošovicovo-brokolicový nákyp s mozzarellou
Zdroj: ivet_hrabovska
4.
Všetko dusíme pod pokrievkou 10 minút.
Fotorecept: Šošovicovo-brokolicový nákyp s mozzarellou
Fotorecept: Šošovicovo-brokolicový nákyp s mozzarellou
Zdroj: ivet_hrabovska
5.
Potom celú zeleninovú zmes premiestnime do zapekacej misy a pečieme v rúre vyhriatej na 220 stupňov 20 minút (urobí sa nám úžasná kôrka).
Fotorecept: Šošovicovo-brokolicový nákyp s mozzarellou
Fotorecept: Šošovicovo-brokolicový nákyp s mozzarellou
Zdroj: ivet_hrabovska
6.
Medzitým si mozzarellu nakrájame na drobno (alebo nastrúhame), pridáme 2 vajcia a 1 KL červenej papriky a všetko ručne rozšľaháme.
Fotorecept: Šošovicovo-brokolicový nákyp s mozzarellou
Fotorecept: Šošovicovo-brokolicový nákyp s mozzarellou
Zdroj: ivet_hrabovska
7.
Vylejeme na predpečenú zeleninu a dáme opäť do rúry na 10-15 minút (teplotu nemeníme).
Fotorecept: Šošovicovo-brokolicový nákyp s mozzarellou
Fotorecept: Šošovicovo-brokolicový nákyp s mozzarellou
Zdroj: ivet_hrabovska
8.
Necháme jemne vychladiť a podávame. Dobrú chuť!
Fotorecept: Šošovicovo-brokolicový nákyp s mozzarellou
Fotorecept: Šošovicovo-brokolicový nákyp s mozzarellou
Zdroj: ivet_hrabovska
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.
Stonky brokolice nevyhadzujte. Pozrite sa, ako ich môžete použiť
Stonky brokolice nevyhadzujte: Pozrite sa, ako ich môžete použiť!
Brokolica je jednou z tých druhov zeleniny, ktoré buď milujete, alebo nenávidíte. Jej zelená farba a intenzívna...
Zapekané cestoviny
12 vecí, ktorým sa vyhnúť pri zapekaní a 12 overených receptov na zapekané dobroty
Máte radi zapekané jedlá, ale stále sa vám nedaria tak, ako ich poznáte z reštaurácie či od rodičov? Hoci...
Zapekaný kastról
Máme pre vás recept na ZAPEKANÝ KASTRÓL a iné perfektné nápady na nové jedlá zo zvyškov z Vianoc
Pred Vianocami ľudia vo veľkom nakupujú a vianočné menu vystačí pre pol armády. Zvyšky by ste však nikdy...
Šošovicová polievka
Kráľovná všetkých strukovín: Najlepšie recepty zo šošovice + FINTA, vďaka ktorej ju už nemusíte vopred namáčať, toto by vám nikdy nenapadlo!
Aj vy máte radi šošovicu? Tu ste správne! Máme pre vás bohatú ponuku skutočne výborných receptov...
TOP
Ryžový nákyp s marhuľami 
10+ najlepších receptov na tradičný ryžový nákyp: V školskej jedálni ho nikto nechcel, dnes patrí medzi najobľúbenejšie sladké jedlá
Ryžový nákyp buď milujete, alebo sa mu vyhýbate oblúkom! Ak patríte do prvej skupiny, vyberte si z našej...