Prekvapenie pre šibačov
29
porcií
60
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
350
g
hladká múka
60
g
práškový cukor
150
g
zmäknuté maslo alebo margarín
1
balíček
Vanilínový cukor Dr.Oetker
3
ks
vaječný žĺtok
Orechová náplň:
200
g
maslo
4
ks
vajce
100
g
práškový cukor
1
balíček
Vanilínový cukor Dr.Oetker
120
g
mleté orechy
40
g
piškótové omrvinky
20
g
hrubá múka
1
KL
Kypriaci prášok do pečiva Dr.Oetker
1
PL
rum
ks
čokoládová poleva na ozdobu
postup
Chutné košíčky s príjemnou orechovou chuťou potešia každého šibača i návštevu.
1.
Múku, cukor, margarín, vanilínový cukor a žĺtky zmiesime na doske a vypracujeme vláčne linecké cesto. Vytvoríme valček, ktorý rozkrájame na menšie kúsky (cca 29). Formičky v tvare košíčkov si vystelieme alobalom a potrieme olejom. Cesto do nich vtláčame prstami. Celé steny formičiek pokryjeme rovnomerne cestom.
2.
Pripravíme si orechovú náplň(cesto). Maslo vyšľaháme s cukrom a vanilínovým cukrom. Postupne vmiešame žľtky, pomleté orechy, múku, kypriaci prášok a piškótové omrvinky. Na záver jemne vmiešame sneh zo 4 bielkov. Dochutíme rumom.
3.
Do pripravených košíčkov s lineckým cestom dávkujeme lyžičkou orechové cesto, povrch pekne zarovnáme. Takto pripravené formičky(košíčky) poukladáme do plechu a pečieme do zlatista pri 150 °C. Po upečení dozdobíme čokoládovou polevou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Babulka737
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.