Pridať recept

FOTORECEPT: Varený hovädzí jazyk

ingrediencie

1 ks
hovädzí jazyk
2 ks
petržlen
1 ks
cibuľa
5 ks
mrkva
ks
čierne korenie, soľ

postup

1.
Koreňovú zeleninu očistíme, veľké kusy nakrájame.
Fotorecept: Varený hovädzí jazyk
Fotorecept: Varený hovädzí jazyk
Zdroj: Vendelincok
 
2.
Pridáme jazyk, osolíme, pridáme pár guličiek čierneho korenia a zalejeme studenou vodou. Necháme zovrieť a na miernou ohni varíme cca 2hodiny.
Fotorecept: Varený hovädzí jazyk
Fotorecept: Varený hovädzí jazyk
Zdroj: Vendelincok
3.
Uvarený jazyk treba ešte horúci ošúať. Po vychladnutí je to takmer nemožné.
Fotorecept: Varený hovädzí jazyk
Fotorecept: Varený hovädzí jazyk
Zdroj: Vendelincok
4.
Zeleninu rozmixujeme vo vývare. Ak sa vám zdá, že ho je tam príliš, tak časť vody odoberte.
Fotorecept: Varený hovädzí jazyk
Fotorecept: Varený hovädzí jazyk
Zdroj: Vendelincok
5.
Jazyk nakrájame, podávame s knedľou a omáčkou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať