Orechové rezy
25
porcií
60
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
4
ks
vajcia
200
g
kryštálový cukor
100
g
mleté vlašské orechy
200
g
polohrubá múka
1/2
balíček
prášok do pečiva Dr.Oetker
10
PL
studená voda
Plnka:
3
ks
vajcia
9
PL
práškový cukor
2
PL
kakao
1
balíček
vanilkový cukor Dr Oetker
250
g
maslo
Na potretie plátu:
200
g
ríbezľový džem
Poleva:
150
g
tmavá čokoládová poleva Dr Oetker
ks
biela poleva DR Oetker
postup
Výborné rezy, plné orechov, vhodné na slávnostné príležitosti.
1.
Cesto: bielky vyšľaháme so štipkou soli na hustú penu. Po lyžiciach zašľaháme cukor, po jednom žĺtky, múku zmiešanú s práškom do pečiva, striedavo s vodou a jemne zamiešame mleté orechy.
2.
Upečieme na plechu, vyloženom papierom na pečenie. Rozmer 30x40 cm, teplota 180°C 30 minút.
Necháme vychladnúť, papier odstránime.
3.
Plnka: vajíčka vyšľaháme s cukrom, vanilkovým cukrom a kakaom nad parou do zhustnutia. Masa musí klesnúť na polovicu. Necháme vychladnúť.
Maslo vyšľaháme a po častiach zašľaháme vychladnutú penu.
4.
Vychladnutú piškótu natrieme ríbezľovým džemom a prekrojíme po dĺžke na polovicu. Spodnú časť natrieme plnkou, trochu si odložíme na potretie povrchu, priložíme druhú časť piškóty lekvárovou stranou, jemne pritlačíme. Odložíme do chladu a zaťažíme asi na 1 hodinu.
5.
Potom natrieme zvyšnou plnkou a polejeme tmavou čokoládovou polevou, ozdobíme bielou polevou podľa vlastnej fantázie.
Pokrájame horúcim nožom na rezy, aby poleva nepopraskala.
Dobrú chuť!
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
BlazenaSadovska
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.