Pridať recept

Tvarohový zákusok so želatínou

ingrediencie

6 ks
vajce
10 PL
vlažná voda
10 PL
kryštálový cukor
10 PL
polohrubá múka
1 balíček
kypriaci prášok do pečiva

Plnka:

500 kg
tvaroh
1 ks
zmäknuté maslo
podľa chuti
práškový cukor
1 ks
vajce
podľa chuti
ovocie

Želatína:

400 ml
voda
100 ml
sirup
1 ks
Zlatý klas

postup

Tento recept je vymyslený. Všetkým chutí, dokonca aj mojej mame, ktorá sladké neje.

1.
Oddelíme si žĺtka od bielkov. Žĺtka vyšľaháme s cukrom do peny. Pridáme vodu a nakoniec vareškou zľahka primiešame múku a tuhý sneh z bielkov. Upečieme na 160-190°C.
 
2.
Vidličkou si vymiešame tvaroh s vajíčkom, cukrom a nakoniec pridáme maslo (môžete pridať aj škoricu). Na tvaroh dáme ovocie (odporúčam čučoriedky, maliny a kiwi).
3.
Do hrnca dáme vodu a sirup. Privedieme k varu. Keď sa voda so sirupom varí, pridáme Zlatý klas. Necháme povariť až začne hustnúť. Potom odstavíme. Necháme prechladnúť. Teplé ale nie horúce vylejeme na koláč a rozotrieme. Necháme v chlade stuhnúť.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať