Pridať recept

Grilovaný losos s rukolou

10
porcií
17
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 kg
losos filet s kožou
podľa chuti
rasca drvená, soľ, citrónová šťava, olivový olej (Pomace) na lososa
podľa chuti
olivový olej Extra panenský, rukola, čierne olivy, soľ na šalát

postup

Grilovaný losos je výborná a rýchla lahôdka pre tých, čo majú radi ryby. A zvlášť grilované.

1.
Lososový filet v kuse zbavíme šupín (škrabkou na zeleninu smerom od chvosta k hlave) a nakrájame na menšie kúsky, ktoré jemne posypeme rascou a pokvapkáme citrónovou šťavou. Nesolíme, až po grilovaní, aby filety neboli suché.
 
2.
Na grilovaciu panvicu nalejeme trochu olivového oleja Pomace a vložíme kúsky lososa kožou dolu. Na prudkom ohni grilujeme asi 6 minút. Potom ich obrátime kožou navrch a grilujeme ešte 3-4 minúty. Až teraz jemne osolíme.
3.
Podávame s rukolovo-olivovým šalátom. Rukolu umyjeme, pokvapkáme olivovým extra panenským olejom, citrónovou šťavou, pridáme čierne olivy a zľahka premiešame. A k tomu zemiačky uvarené v šupke. Dobrú chuť prajem!
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať