Pridať recept

Torta Pavlova s ostružinami

12
porcií
120
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Na bezé:

4 ks
bielok
1 štipka
soľ
200 g
cukor
1 balíček
Vanilínový cukor Dr.Oetker
1 PL
Gustin jemný kukuričný škrob Dr.Oetker
2 PL
jablkový alebo vínny ocot

Na náplň:

250 g
kyslá smotana
1 balíček
vanilkový cukor Dr Oetker
1 balíček
Smeta-fix Dr.Oetker
250 ml
smotana na šľahanie

Na ozdobenie:

500 g
očistené ostružiny

postup

1.
Na papier na pečenie nakreslíme kruh (0 20 cm) a položíme ho na plech na pečenie.
 
2.
Na prípravu cesta v mise vyšľaháme bielky so soľou elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Postupne pridáme cukor a vanilínový cukor a šľaháme asi 3 minúty, kým sa cukor úplne nerozpustí. Nakoniec krátko zašľaháme škrob s octom. Bezé nanesieme na papier na pečenie v tvare kruhu. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Elektrická rúra: 120 °C, Teplovzdušná rúra: 100 °C, Plynová rúra: stupeň 1, Doba pečenia: asi 100 minút.
3.
Rúru vypneme a bezé v nej necháme asi 20 minút sušiť.
4.
Na prípravu náplne vyšľaháme smotanu so Smeta-fixom a vanilkovým cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Metličkou krátko vmiešame kyslú smotanu a nanesieme na vychladnuté bezé.
5.
Ozdobíme ostružinami a ihneď podávame.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať