Grilovaný lososový filet
6
porcií
25
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1/2
kg
filety z lososa s kožou
ks
olivový olej, petržlenová vňať alebo rozmarín korenie na ryby
ks
bazalka
postup
Grilovaný losos s reďkovkami poteší labužníkov čo milujú ryby. Jemné mäsko lososového filetu možno zachutí aj Vám. Stačí ho len správne okoreniť a dať na gril.
1.
Z filetu lososa s kožou v kuse najprv odstránime šupiny a vysušíme ho papierovou utierkou. Potom ho nakrájame na menšie diely (mne vyšlo 6 ks). Reďkovky umyjeme a nakrájame na kolieska.
2.
Do misky dáme trochu olivového oleja, grilovacie korenie na ryby a nasekanú čerstvú petržlenovú vňať alebo rozmarín. Všetko premiešame a zmesou potrieme filety zo všetkých strán. Potrieme aj reďkovky.
3.
Medzitým si rozpálime gril, na ktorý filety položíme kožou nadol. Grilujeme asi 4 minúty. Potom ich obrátime kožou nahor, na gril pridáme aj nakrájané reďkovky a znova grilujeme ešte 3 minúty. Všetko preložíme na taniere, ozdobíme bazalkou a servírujeme s opekanými zemiakmi. Kto má rád, môže si pridať cesnakovú majolenku Hellmanns. Dobrú chuť prajem!
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.