Pridať recept

Grilovaný losos v alobale

6
porcií
15
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

500 g
losos (filet)
ks
soľ, petržlenová vňať, rasca
1 PL
citrónová šťava
ks
maslo
ks
olivový olej

postup

Filet z lososa sa dá pripraviť aj v alobale na grile. Je šťavnatý, chutný, ale hlavne jeho príprava si nevyžaduje veľa času.

1.
Najskôr, kým je filet v kuse, ho umyjeme a zbavíme šupín, najlepšie škrabkou na zeleninu. Potom ho nakrájame na cca 3,5-4 cm plátky. Z olivového oleja, rasce, petržlenovej vňate, soli a citrónovej šťavy si pripravíme zmes na grilovanie, ktorou potrieme jednotlivé kúsky ryby zo všetkých strán.
 
2.
Odstrihneme si veľký kus alobalu. Okorenené kúsky za sebou naukladáme do alobalu, nespájame ich, aby sa nezlepili a pre vylepšenie chuti medzi ne pridáme aj malé kúsky masla.
3.
Alobal dobre uzatvoríme a dáme na gril. Neobraciame. Grilujeme cca 7-8 minút. Horúce preložíme na taniere a podávame s grilovanými zemiakmi a cesnakovou omáčkou Hellmanns. Ozdobíme čerstvým rozmarínom. Dobrú chuť!
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať