FOTORECEPT: Ryžový nákyp s jablkami
6
porcií
70
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
hrnček
ryža guľatá
300
ml
mlieko
2
ks
vajcia
200
g
cukor
600
g
jablká
2
hrste
hrozienka
1
PL
mletá škorica
125
g
maslo
ks
soľ
postup
Ryžový nákyp, to je obľúbené sladké jedlo nás doma.
3.
Uvaríme ryžu. Najprv s vodou, neskor pridáme mlieko, dovaríme, mozeme odsladit, pridáme stipku soli. Po miernom vychladnutí vmiešame ryžu do vyšlahanej zmesi.
6.
Zmes, 1/2 prenesieme do zapekacej misy,navrstvíme strúhané jablká, hrozienka, posypeme škoricou.
7.
na jablká dáme druhu polovicu ryžovej zmesi., na vrch dáme trocha masla a zapekáme.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dorisa
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.