FOTORECEPT: Ryžové guľky
ingrediencie
Plnka:
Ostatné:
postup
Trochu prácne, ale kto má rád ryžu, s týmto jedlom poteší aj náročnejšiu návštevu.
Najskôr si uvaríme s kuracích drobkov a zeleniny vývar ktorý použijeme na prípravu ryže. Keď je vývar hotový, pridáme kuracie prsia a povaríme ešte asi 10 minút. Vývar scedíme, mäso a mrkvu nakrájame na drobno pridáme posekané hríby a bylinky. Osolíme a okoreníme.
Podľa obvyklého spôsobu uvaríme ryžu, na zalievanie použijeme kurací vývar, ryža musí byť lepkavá nie sypká aby sa z nej dali robiť guľky. Na stôl si dáme potravinovú fóliu, do stredu roztiahneme 1-2 lyžice ryže, do stredu dáme plnku a pomocou fólie vyformujeme guľku, fóliu stiahneme a zaviažeme motúzom.
Hotové guľky dáme do pary asi na 20-25 minút, alebo uvaríme vo vode vtedy stačí 15 minút podľa veľkosti guliek.
Guľky necháme vychladnúť, obalíme 1x v trojobale a potom ešte raz vo vajíčku a strúhanke a vysmažíme vo fritéze alebo vo väčšom množstve oleja do zlatista.
Guľky sa môžu podávať aj bez vysmážania, len tak samotné alebo obalené v bylinkách.
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.