Pridať recept

FOTORECEPT: Ryžové guľky

ingrediencie

ks
kuracie droby
ks
kuracie prsia
ks
cibuľa
ks
cesnaku
ks
mrkva
ks
soľ

Plnka:

ks
kuracie mäso uvarené
ks
uvarená mrkva
ks
hríby
ks
bylinky

Ostatné:

ks
ryža
ks
sójová omáčka
ks
strúhanka na obaľovanie
ks
vajce
ks
hladká múka

postup

Trochu prácne, ale kto má rád ryžu, s týmto jedlom poteší aj náročnejšiu návštevu.

1.

Najskôr si uvaríme s kuracích drobkov a zeleniny vývar ktorý použijeme na prípravu ryže. Keď je vývar hotový, pridáme kuracie prsia a povaríme ešte asi 10 minút. Vývar scedíme, mäso a mrkvu nakrájame na drobno pridáme posekané hríby a bylinky. Osolíme a okoreníme.

Ryžové guľky
Ryžové guľky
Zdroj: evauhlik
 
2.

Podľa obvyklého spôsobu uvaríme ryžu, na zalievanie použijeme kurací vývar, ryža musí byť lepkavá nie sypká aby sa z nej dali robiť guľky. Na stôl si dáme potravinovú fóliu, do stredu roztiahneme 1-2 lyžice ryže, do stredu dáme plnku a pomocou fólie vyformujeme guľku, fóliu stiahneme a zaviažeme motúzom.

Ryžové guľky
Ryžové guľky
Zdroj: evauhlik
3.

Hotové guľky dáme do pary asi na 20-25 minút, alebo uvaríme vo vode vtedy stačí 15 minút podľa veľkosti guliek.

Ryžové guľky
Ryžové guľky
Zdroj: evauhlik
4.

Guľky necháme vychladnúť, obalíme 1x v trojobale a potom ešte raz vo vajíčku a strúhanke a vysmažíme vo fritéze alebo vo väčšom množstve oleja do zlatista.

Ryžové guľky
Ryžové guľky
Zdroj: evauhlik
5.

Guľky sa môžu podávať aj bez vysmážania, len tak samotné alebo obalené v bylinkách.

Ryžové guľky
Ryžové guľky
Zdroj: evauhlik
6.

Guľky, vysmažené aj nevysmažené podávame so sójovou omáčkou, do ktorej si guľky namáčame. Výborná je sójovka, do ktorej pridáme pár kvapiek citrónovej alebo pomarančovej šťavy, dobrá je aj šťava z ananásu...dôležité ale je použiť kvalitnú sójovú omáčku!

Ryžové guľky
Ryžové guľky
Zdroj: evauhlik
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať