Pridať recept

Domáca pizza na grile

ingrediencie

300 g
hladká múka
3/4 PL
soľ
1 PL
sušené droždie
250 ml
voda
1 PL
olej Raciol bazalka
1 PL
med
250 ml
paradajková omáčka
podľa chuti
syr a bylinky

postup

1.
Zmiešajte suché suroviny a postupne primiešajte vodu, olej a med. Vypracujte hladké cesto, ktoré necháte vykysnúť v miske prikrytej čistou utierkou asi 30 minút.
 
2.
Cesto rozdeľte na 4 časti a natenko vyvaľkajte. Ugrilujte z jednej strany, potom cesto obráťte, natrite paradajkovou omáčkou, pridajte syr a grilujte do chrumkava.
3.
Pred podávaním môžete pokvapkať ešte olejom a dochutiť čerstvými bylinkami, napríklad bazalkou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
19.6.2016 23:46 | |
+0 -0
Výborné! Pre zdravšiu verziu vrelo odporúčam pohánkovú múku (probio) a namiesto pretlaku pasírované paradajky napr. od podravky. Aj pizza predsa môže byť chutná a zdravá :-) Vďaka za recept. :-)
Podobné články
Kupujete gril?
Kupujete gril? Poradíme, ako správne vybrať
Grilovaniu prepadá čoraz viac Slovákov. To so sebou prináša aj širokú ponuku pomôcok na tento typ varenia,...
Fit grilovačka s chrumkavými krevetami
Ak ste premýšľali nad ľahšími alternatívami grilovaného jedla, tá správna možnosť sú určite krevety.
Pizza napoletana
Pizza - po stopách minulosti
Ak spomenieme taliansku kuchyňu, každého hneď napadne pizza. Pizzu môžeme pripraviť na tisícky spôsobov,...
Syr halloumi
Grilované syry – všetko, čo by ste mali vedieť o tejto letnej pochúťke
Grilovačky už dávno nie sú iba o mäsových pochúťkach. Pravý gurmán si dopraje aj lahôdky v podobe grilovanej...
Videorecept: Chrumkavá cuketová pizza
3x zdravá a ľahká pizza bez múky
Už nemusíte mať výčitky, keď zjete celú pizzu na posedenie.
Talianska kuchyna2
Talianska kuchyňa, história pizze a delenie cestovín
Talianska kuchyňa je národná kuchyňa Talianska, ktorou sa inšpirovalo mnoho daľších krajín. Využíva rôzne...