Pridať recept

FOTORECEPT: Šalát z lístkov červenej repy

4
porcie
15
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

podľa chuti
listy z mladej červenej repy
podľa chuti
cherry paradajky
podľa chuti
jarná cibuľka
podľa chuti
mozzarella

Zálievka:

2 PL
extra panenský olivový olej
1 ČL
sójová omáčka
1 ČL
trstinový cukor
1 ČL
citrónová šťava
podľa chuti
soľ
trochu
mleté čierne korenie

postup

Prečo jesť červenú repu? Listy červenej repy obsahujú beta karotén, vápnik a železo. Červená repa všeobecne zbavuje mozog jedovatých kovov, napríklad hliníka. Je kvalitným zdrojom kyseliny listovej, vitamínu C a tiež draslíka, ktorý upravuje srdcovú činnosť, udržuje normálny krvný tlak a napomáha k správnej činnosti nervovej sústavy. Poskytuje telu kremík, ktorý posilňuje kosti, cievy i kožu. Okrem červeného farbiva, ktoré je dôležitým antioxidantom, červená repa obsahuje i vzácne stopové prvky rubidium a cézium.

1.
Mladé lístky červenej repy umyjeme a nakrájame alebo natrháme, môžeme nakrájať aj maličké buľvy červenej repy.
Šalát z lístkov červenej repy
Šalát z lístkov červenej repy
Zdroj: evauhlik
 
2.
Pridáme nakrájané paradajky, cibuľku a mozzarellu.
Šalát z lístkov červenej repy
Šalát z lístkov červenej repy
Zdroj: evauhlik
3.
Zálievka: olivový olej zmiešame s trstinovým cukrom alebo medom, pridáme kvalitnú sójovú omáčku a citrónovú šťavu, dochutíme podľa seba tak, aby zálievka nebola ani moc kyslá ani moc sladká.
Šalát z lístkov červenej repy
Šalát z lístkov červenej repy
Zdroj: evauhlik
4.
Všetko spolu dobre zamiešame, osolíme a okoreníme.
Šalát z lístkov červenej repy
Šalát z lístkov červenej repy
Zdroj: evauhlik
5.
A môžeme podávať - len tak samotné, s bagetkou alebo ku grilovanému mäsu.
Šalát z lístkov červenej repy
Šalát z lístkov červenej repy
Zdroj: evauhlik
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať