Thajské kura (na sladko)
3
porcie
240
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
3
PL
med
2
PL
kečup
2
PL
grilovacie korenie
2
PL
sladká čili omáčka
2
PL
sójová omáčka
1
KL
mleté čierne korenie
1
KL
ďumbier mletý
Marináda
3
PL
med
2
PL
kečup
2
PL
grilovacie korenie
postup
Skúsil som prvý krát spraviť niečo na Thajský spôsob. Oplatilo sa ;)
1.
V miske si pripravíme marinádu.
Kuracie prsia nakrájame na jemné pásiky a vložíme ich do marinády. Premiešame a zakryjeme PVC fóliou. Dáme do chladničky aspoň na 2 hodiny.
2.
Na panvici osmažíme najemno nakrájané šampióny, po urobení ich vyberieme a do panvice vložíme mäso, ktoré z prudka osmažíme a dorobíme na miernom ohni. Nakoniec pridáme šampióny a po chvílke pridáme 0,5dcl vody+solamyl. Odstavíme z ohňa.
3.
Ako prílohu môžeme zvoliť ryžu a hranolky, odporúčam mäso posypať sezamom.
Miesto šampiónov môžeme zvoliť aj zeleninu.
Dobrú chuť!
Podobné recepty
Dokonalá kokosová roláda bez múky: Cesto ako pavučinka a lahodný kokosový krém s bielou čokoládou a mascarpone
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
ac_matezko
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.