Pridať recept

Broskynový kvet v horkej čokoláde

12
porcií
60
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

300 g
Čokoláda horká 70%
130 g
maslo
100 g
stužený tuk Cera
6 ks
vajcia
210 g
cukor práškový
160 g
hladká múka
1 balíček
Cukor vanilkový Dr. Oetker
1 balíček
Kypriaci prášok do pečiva Dr.Oetker
1 konzerva
Kompót broskyne
1 balíček
želé číre Dr. Oetker

postup

Osviežujúca broskyňová torta

1.
Polovicu čokolády (150 g) a maslo rozpustíme vo vodnom kúpeli. Žĺtky vymiešame s práškovým a vanilkovým cukrom. Pridáme rozpustené maslo s čokoládou a dobre prešľaháme. Do preosiatej múky zamiešame prášok do pečiva a múku pomaly primiešame k vyšľahaným žĺtkom. Do pripravenej žĺtkovo-čokoládovej zmesi nakoniec zamiešame do tuha vyšľahané bielka.
 
2.
Zmes vylejeme do vymastenej tortovej formy na spodok ktorej dáme papier na pečenie. Pečieme cca 45 minút pri teplote 180 °C. Po upečení korpus necháme vo vyhriatej rúre ešte asi 5-7 minút.
3.
Po vychladnutí boky korpusu potrieme hustou čokoládovou polevou, ktorú pripravíme z druhej polovice čokolády (150 g) rozpustenej v mierne zohriatom stuženom tuku CERA. Na boky korpusu natretú, ešte vlažnú čokoládovú polevu pridáme čokoládové hoblinky, ktoré si nastrúhame z tejto, avšak vychladenej stuhnutej zmesi pomocou kuchynskej škrabky.
4.
Na korpus nakoniec poukladáme v tvare kvetu scedené kompótované broskyne nakrájané na osminky. Povrch broskyňového kvetu jemne od stredu zalejeme čírym cukrárenským želé. Kombinácia horkej čokolády a broskýň má svoje čaro. Dobrú chuť!
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať