Černicový toping
5
porcií
20
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1000
g
černice
400
ml
voda
1
balíček
Gelfix Klasik 1:1 Dr.Oetker
1000
g
krupicový alebo kryštálový cukor
postup
1.
Umyté černice pomocou ponorného mixéra rozmixujeme a prepasírujeme cez sitko. Dáme spolu s vodou do väčšieho hrnca. Obsah balíčka Gelfix Klasik zmiešame s dvomi lyžicami cukru a pridáme k ovociu. Za stáleho miešania varíme asi 1 minútu.
2.
Pridáme zvyšok cukru a privedieme do varu. Dôkladne povaríme minimálne 5 minút.
3.
Odoberieme prípadnú penu a ihneď plníme až po okraj do pripravených pohárov. Poháre uzavrieme, obrátime dnom hore a asi 5 minút necháme stáť na veku.
4.
TIP: Toping použijeme na ozdobenie zmrzlín, pohárov, palaciniek a pod.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.