Pridať recept

Černicový toping

5
porcií
20
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1000 g
černice
400 ml
voda
1 balíček
Gelfix Klasik 1:1 Dr.Oetker
1000 g
krupicový alebo kryštálový cukor

postup

1.
Umyté černice pomocou ponorného mixéra rozmixujeme a prepasírujeme cez sitko. Dáme spolu s vodou do väčšieho hrnca. Obsah balíčka Gelfix Klasik zmiešame s dvomi lyžicami cukru a pridáme k ovociu. Za stáleho miešania varíme asi 1 minútu.
 
2.
Pridáme zvyšok cukru a privedieme do varu. Dôkladne povaríme minimálne 5 minút.
3.
Odoberieme prípadnú penu a ihneď plníme až po okraj do pripravených pohárov. Poháre uzavrieme, obrátime dnom hore a asi 5 minút necháme stáť na veku.
4.
TIP: Toping použijeme na ozdobenie zmrzlín, pohárov, palaciniek a pod.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
AEG indukcia
Príručka pre začiatočníkov: varíme na indukcii
Ľudia sa často „boja“ noviniek. Podobne je to aj pri indukčných varných paneloch, napriek tomu, že ich...
aeg
Večera snov od špičkového kuchára z AEG (+rozhovor)
Zvažujete kúpu novej kuchyne? S rekonštrukciou býva veľa starostí, ale predstavte si, že prídete domov...
AEG
Horúca, intenzívna alebo vlhká para?
Vláčne zvnútra, krehké a chrumkavé na povrchu? S parnou rúrou sa vám také jedlo podarí. Bežná rúra obklopí...
pripravené v pare
Ako pripraviť dokonalý steak?
Inšpirujte sa receptom šéfkuchára Antonína Bradáča a doplňte steak bylinkovým maslom.
AEG recept
Šalát z červenej repy s čakankou a kozím syrom
Červená repa skombinovaná s kozím syrom je obľúbená klasika. Na osvieženie pridajte čakanku a syr obaľte...
zeleninová krémová polievka
Aj vám chutia výdatné krémové polievky?
Skúste zeleninovú krémovú polievku z multifunkčnej parnej rúry s chrumkavou šošovicou beluga a sladkými zemiakmi.