Pridať recept

Slané špargľové mini koláčiky

ingrediencie

250 g
hladká múka
1 balíček
prášok do pečiva
1 ČL
soľ
125 g
nízkotučný tvaroh
75 ml
mlieko
100 g
HERA maslová
125 g
zelená špargľa
125 g
biela špargľa
1 ks
cibuľka jarná
1 zväzok
pažitka
2 ks
vajce
200 g
kyslá smotana
50 g
syr
ks
korenie

postup

Pripravte si na svoju párty originálne slané mini koláčiky.

1.
Z tvarohu, mlieka a 100 g rastlinnej tukovej nátierky Hera vypracujte hladké cesto. Môžete použiť i ručný mixér. Postupne primiešavajte múku zmiešanú s práškom do pečiva a soľou. Ak sa cesto lepí, pridajte ešte trochu múky. Až bude cesto hladké, rozdeľte ho na 12 častí. Rozvaľkajte ho na jemne pomúčenej doske do kruhu, s priemerom približne 14 cm. Pripravte si formu na cupcakes a vymažte ju. Vyváľkanými kruhmi cesta vysteľte jamky vo forme a nechajte malý okraj cesta presahovať cez okraje.
 
2.
Rúru predhrejte na 200 °C (180 °C teplovzdušnú). Olúpte bielu špargľu najmenej do polovice, zelenú špargľu stačí len v dolnej tretine a odstrihnite drevnaté konce. Špargľu nakrájajte na polcentimetrové plátky. Jarnú cibuľku a pažítku umyte a nakrájajte na krúžky.
3.
Kyslú smotanu, vajce a syr rozmixujte spolu so soľou a korením. Pridajte špargľu, jarnú cibuľku a pažítku. Všetko dobre premiešajte a zmesou naplňte pripravené formičky. Pečte 20-30 minút v predhriatej rúre, kým špargľovú koláčiky nemajú zlatistú farbu.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať