Pridať recept

Najlepšie Vianočné medovníčky

ingrediencie

500 g
hladká múka
100 g
kryštálový cukor
250 g
med
1,5 dl
voda
2 ks
vajce
2 PL
medovníkové korenie
1 KL
sóda bikarbóna
1 KL
mletá škorica
1 PL
vaječný koňak
1 šálka
polené vlašské orechy na zdobenie
1 balíček
Tubičky na zdobenie 4 ks biele Dr.Oetker
1 balíček
cukríkové zdobenie Dr.Oetker

postup

Tieto medovníčky netreba nechať odležať, sú hneď mäkké a vydržia mäkké aj po Novom roku (ak nejaké ostanú).

1.
1,5 dcl vody si nalejeme do hrnca. pridáme kryštálový cukor, med a zohrejeme kým sa prísady nerozpustia. Do tejto zmesi pomaly pridáme múku, medovníkové korenie, škoricu, sódu bikarbónu, vaječný likér a vajíčka a všetko premiešame. Najlepšie rukou.
 
2.
Cesto si presunieme do plastovej misy a vymiesime. Ak sa nám zdá, že cesto je nejaké moc riedke a neodlepujeme sa môžeme pridať ešte trochu múky. Musíme vypracovať hutnejšie ale nie veľmi tuhé cesto, ktoré si odložíme aspoň na aspoň na 1-2 hodiny do chladničky zabalené v potravinovej fólií.
3.
Takto odpočinuté cesto si vyberieme na pomučnenú dosku a rozvaľkáme na zhruba 1cm. Vezmeme si vykrajovačky a začíname vykrajovať medovníčky, ktoré ukladame na plech predom vymastený maslom. Medovníčky pečieme v rúre na 170 C cca 10 minút. Po vybratí z rúry ich hneď potrieme rozšľahaným vajíčkom aby boli pekne lesklé. Môžeme ich aj rovno posýpať zdobením aby sa na medovníčkoch prichytilo príp. ozdobiť kúskami orechov tiež ešte za horúca.
Najlepšie Vianočné medovníčky
Najlepšie Vianočné medovníčky
Zdroj: ZDE1
4.
Vychladnuté neozdobené medovníčky, môžeme podľa vlastnej fantázie zdobiť cukrovou polevou z bielok alebo hotovou polevou v trubičkách od Dr. Oetkera. Krásne Vianoce ....
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
29.11.2020 14:26 | |
+1 -0
Robila dom cesto dva krát, aby som toho mala dosť. Najprv sa to cesto neskutočne lepilo. A keď som ho vybrala z chladničky, a chcela ho vyvalkat začalo sa rozpadávat. Nie že som dala do toho veľa času, ale aj ta kopa surovín skončila nakoniec v koši. Ďakujem že som premarnila môj čas
Anonymný nick
15.12.2016 11:58 | |
+1 -0
Dobrý deň, nejde do medovníčkov žiaden tuk? Maslo, Hera?
Podobné články
medovnik
Tipy a triky ako upiecť tie najlepšie medovníky
Medovníčky patria neodmysliteľne k vianočnému obdobiu. Tieto voňavé a krehké dobroty sa musia piecť...
Vianočné pečivo
Ihneď si ich uložte! Recepty na VIANOČNÉ PEČIVO na jednom mieste: Linecké koláčiky, medvedie labky, rožteky aj kolieska
Suché čajové pečivo jednoznačne patrí k Vianociam. Zozbierali sme pre vás najnovšie a najchutnejšie vianočné...
Medovníčky tvrdé ako kameň? Vieme, kde ste urobili chybu, robí ju takmer každý! Pri príprave si dajte na ňu
Medovníčky tvrdé ako kameň? Vieme, kde ste urobili chybu, robí ju takmer každý! Pri príprave si dajte na ňu pozor a budú mäkké ako vatička
Ak boli vaše medovníčky doteraz vždy tvrdé, pravdepodobne ste sa dopustili tejto zásadnej chyby, pozrite sa!
Vianočné medovníky
Už nikdy sa vám neroztečie, drží perfektne! Ako urobiť hustú polevu na medovníky? Stačí jedna prísada - budú ako maľované a bez prasklín
Žiadne praskliny a poleva dokonale hustá! Tieto rady by mal poznať každý, kto má rád medovníky.
V zime nič nefunguje bez medu! Dokáže oveľa viac, než si myslíte
V zime bez medu nefunguje nič! Dokáže oveľa viac, než si myslíte
Načo míňať veľa peňazí na drahé krémy a lieky, keď máte odpoveď priamo pod nosom? Domáci med dokáže...