Pridať recept

Tvarohovo-ovocná torta

ingrediencie

1/2 balíček
okrúhle piškóty
1 balíček
piškoty dlhé
500 g
mäkký polotučný tvaroh
200 g
kyslá smotana
5 PL
krupicový alebo kryštálový cukor
2 balíčky
vanilínový cukor
1/2 dl
rum alebo ovocný sirup
1 ks
želatína potravinárska 20 g
1 balíček
šľahačka na ozdobenie
1 dl
voda
1 balíček
číra želatína

postup

1.
Po obvode okrúhlej formy naukladáme dlhé piškóty a na dno okrúhle piškóty v dvoch vrstvách, ktoré pokvapkáme rumom poprípade ovocným sirupom.
 
2.
Želatínu namočíme v 1 dl vody a necháme napučať. Tvaroh, kyslú smotanu, 1 ks vanilínový cukor a kryštálový cukor spolu dobre premiešame. Napučanú želatínu rozpustíme na ohni do tekutého stavu a primiešame k tvarohovej náplni.
3.
Tvarohovú plnku nalejeme do formy s piškótami a necháme zatuhnúť.
4.
Po zatuhnutí naukladáme ovocie podľa vlastného výberu a zalejeme čírou želatínou pripravenou podľa návodu.
5.
Na záver vyšľaháme šľahačku s vanilínovým cukrom a ozdobíme tortu.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať