Pridať recept

FOTORECEPT: Pizza z rožkov

ingrediencie

4 ks
staré rožky
2 ks
vajcia
200 ml
vlažné mlieko
ks
soľ, mleté čierne korenie

Na potretie cesta:

ks
olej
podľa chuti
korenie
70 g
paradajkový pretlak
1 strúčik
cesnaku

postup

Na prípravu sú najlepšie dvoj-trojdňové rožky. Rýchla príprava a na pizzu naukladáme všetko, čo máte radi (saláma, klobáska, kúsky rôznych zbytkov syra z chladničky, alebo strúhanú červenú kápiu, zelenú mladú cibuľku, plátkový syr). Jednoducho čo chladnička dá, alebo čo si kúpite.

1.
Staršie rožky si pokrájame na kocky.
Fotorecept:Pizza z rožkov.
Fotorecept:Pizza z rožkov.
Zdroj: anka813
 
2.
Dáme ich do misky, pridáme vajcia, trocha soli a podľa chuti korenie a polejeme mliekom. Rožky jemne premiešame.
Fotorecept:Pizza z rožkov.
Fotorecept:Pizza z rožkov.
Zdroj: anka813
3.
Aby napučali - nasiakli mliekom. Necháme postáť. Vytvorí sa cesto, ako hustejšia plnka. Ak by sa vám zdalo pririedke, môžeme pridať trocha strúhanky.
Fotorecept:Pizza z rožkov.
Fotorecept:Pizza z rožkov.
Zdroj: anka813
4.
Potom cestom vyložíme okrúhlu formu, vymastenú a vložíme do vyhriatej rúry na 10-12 minút zapiecť.
Fotorecept:Pizza z rožkov.
Fotorecept:Pizza z rožkov.
Zdroj: anka813
5.
Zatiaľ si pripravíme paradajkový pretlak s pretlačeným cesnakom a bylinkami.
Fotorecept:Pizza z rožkov.
Fotorecept:Pizza z rožkov.
Zdroj: anka813
6.
Zapečené cesto vyberieme z rúry, potrieme paradajkovou pastou.
Fotorecept:Pizza z rožkov.
Fotorecept:Pizza z rožkov.
Zdroj: anka813
7.
Na cesto poukladáme ingrediencie, podľa chutí, alebo čo chladnička dá. Vložíme naspäť do rúry a dopekáme ešte 15 -20 min.
Fotorecept:Pizza z rožkov.
Fotorecept:Pizza z rožkov.
Zdroj: anka813
Fotorecept:Pizza z rožkov.
Fotorecept:Pizza z rožkov.
Zdroj: anka813
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať