Pridať recept

VIDEORECEPT: Mexický grilovaný flank steak

ingrediencie

1 ks
hovädzí flank steak
1 ks
bezlepková bageta
1 ks
zlta cibula
1 ks
zelená paprika
1 ks
červená paprika

Mexická marináda

2 dl
sójová omáčka
2 ks
limetka
50 g
med
2 PL
hnedý cukor
2 strúčiky
cesnaku
1 ks
čerstvá jalapeno paprička
1 ČL
mletý kmín
1 ČL
červená parika
ks
mleté čierne korenie

postup vo videu vyššie

Túto mexickú marinádu na flank steak musíte jednoducho vyskúšať.

1.
Ako prvé si pripravíme mexickú marinádu - všetky ingrediencie spomínané vyššie zmiešame spolu.
 
2.
Nakrájame si na jemno cibuľu, zelenú a červenú papriku.
3.
Flank steak si umyjeme a osušíme.
4.
Pripravíme si sáčok, ktorý sa dá hermeticky uzavrieť.
5.
Do sáčku postupne vložíme flank steak a nakrájanú zeleninu.
6.
Celé zalejeme pripravenou marinádou a dobre premiešame.
7.
Necháme odložené v chladničke minimálne po dobu 2 hodín. Odporúčame 48 hodín, aby marináda odovzdala chute do mäska.
8.
Predhrejeme si grilovaciu panvicu.
9.
Flank steak spolu so zeleninou grilujeme z každej strany po dobu 2 minút. Proces opakujeme dva krát.
10.
Nakoniec ugrilujeme i bezlepkovú bagetu. Podávame.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať