Pridať recept

Jablkový cheesecake

ingrediencie

125 g
maslo
2 PL
škrob
2 ks
veľké jablká
250 g
tvaroh
200 g
syr Lučina
100 g
syr Cottage
1 ks
vanilkový cukor
100 g
cukor
4 ks
vajcia
250 g
ovsené sušienky Emco Mysli na zdravie s jablkami a škoricou

postup

...pre milovníkov cheesecakov...

1.
Sušienky rozmixujte so 70 g masla. Vďaka maslu sa vytvorí spojitá zmes podobná mrveničke. Zmes nasypte do pečiacim papierom vyloženej formy, pritlačte prsty alebo lyžicu ku dnu, rovnomerne až k stenám formy.
 
2.
Vložte do chladničky. Medzitým na panvici rozpustite zvyšok masla, pridajte 50 g cukru a nakrájané ošúpané jablká. Nechajte karamelizovať na miernom ohni. Jablká postupne zmäknú. V mise zmiešajte syr cottage, lučinu, tvaroh, vajcia, zvyšok cukru a škrob.
3.
Použite elektrický šľahač alebo dôkladne ručne premiešajte. Z chladničky vyberte formu s korpusom, na dno navŕšte jablká a potom tvarohovú zmes.
4.
Pečte cca 75 minút v trúbe vyhriatej na 150 ˚C. Po upečení uložte cheesecake minimálne na 4 hodiny vychladnúť do chladničky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať