Pridať recept

Veľkonočná plnka so žihľavou a špenátom

Veľkonočná plnka so žihľavou a špenátom
Zdroj: Hellmanns_tatarska_omacka
4
porcie
50
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

280 g
toastový chlieb
400 ml
polotučné mlieko
1 PL
bravčové sadlo alebo olej
400 g
údená krkovička
1 ks
šalotka
100 g
čerstvá žihľava
100 g
baby špenát
6 ks
žĺtkov
3 PL
Hellmann's Majolenka originál
6 ks
bielkov
1 štipka
soli
1 štipka
muškátový oriešok
1 štipka
mleté korenie
1 hrsť
plátkové mandle
1 PL
repkový olej na potretie formy

postup

Zaujímavá veľkonočná pochúťka.

1.
Rúru rozohrejte na 200 °C. Toastový chlieb nakrájajte na rovnako veľké kocky, vložte na plech a dajte vysušiť do rúry na cca 5 minút.
 
2.
Potom toastový chlieb preložte do väčšej misy a zalejte mliekom. Údenú krkovičku nakrájajte na malé kocky cca 5 x 5 mm. Olej alebo sadlo rozpustite na panvici a opečte na ňom krkovičku.
3.
Opečenú krkovičku nechajte bokom vychladnúť. Na druhej panvici zahrejte olej a orestujte nadrobno nakrájanú šalotku. Pridajte žihľavu, špenát a nechajte rýchlo zvädnúť. Stiahnite ihneď z plameňa a nechajte vychladnúť.
4.
Žĺtka zmiešajte s majonézou, soľou, muškátovým orieškom a korením. Zmes pridajte k toastovému chlebu spolu s opečenou krkovičkou a zvädnutým špenátom so žihľavou. Dobre všetko premiešajte. Bielky vyšľahajte do tuhého snehu, ktorý opatrne zapracujte k toastovému chlebu. Formu na plnku potrite maslom a preložte do nej cesto. Vložte do rúry a pečte 30 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Tu nájdete návod, ako skontrolovať, či sú vaše vajcia čerstvé. Päť spoľahlivých spôsobov
Tu nájdete návod, ako skontrolovať, či sú vaše vajcia čerstvé. Päť spoľahlivých spôsobov
Na prvý pohľad je ťažké posúdiť, ktoré vajcia sú čerstvé. Zvonka vyzerajú všetky veľmi podobne. Keď...
Raw meat sausage ready to be boiled in a red pot
Ako počas Veľkej Noci nepribrať? Tu je niekoľko rád od odborníka na výživu
Blížiace sa veľkonočné sviatky sú pre mnohých ľudí výzvou, obzvlášť pre tých na redukčnej diéte. Okolo...
Najkrajšie želé v tvare vajíčka. Stačí polhodina, úspech zaručený!
Najkrajšie veľkonočné želé v tvare vajíčka. Stačí polhodina, úspech zaručený!
Hľadáte inšpiráciu na originálne a zároveň jednoduché jedlo na prípravu na Veľkú noc? Máme pre vás niečo...
Sviatočné jedlo sa riadi určitými pravidlami. To by nemalo byť v koši
Sviatočné jedlo sa riadi určitými pravidlami. Toto by nemalo byť v koši
Veľkonočný košík je tradícia, ktorá siaha až do 12. storočia. V súčasnosti tento zvyk stále radi pestujeme,...
Dva dni alebo týždeň? Ako dlho môžete skladovať veľkonočné dobroty?
Dva dni alebo týždeň? Ako dlho môžete skladovať veľkonočné dobroty?
Na Veľkú Noc sa na stoloch objavuje veľa rôznych pochúťok vo veľkom množstve. Nie všetko sa dá zjesť naraz...
Môžete po sviatkoch zamraziť vajíčka? Vysvetlíme si to raz a navždy
Môžete po sviatkoch zamraziť vajíčka? Vysvetlíme si to raz a navždy
Veľká noc sa skončila, ale nám zostali pekné spomienky a pravdepodobne aj veľa jedla. Je škoda ho vyhodiť...