Pridať recept

VIDEORECEPT: Pečený ružičkový kel s parmezánom

ingrediencie

200 g
čerstvý ružičkový kel
ks
čierne korenie
ks
soľ
1 ks
citrón
ks
balzamikový ocot
100 g
strúhaný parmezán
3 ks
cesnak v šúpke
ks
čerstvý tymián

postup vo videu vyššie

Svieže jednohubky. Výborne chutia samostatne alebo ako príloha.

1.
Ružičkový kel si očistíme - zbavíme ho vrchných lístkov. Prepolíme a dáme do misky.
 
2.
Osolíme, okoreníme. Premiešame.
3.
Pokvapkáme šťavou z jedného citróna a podľa chuti pridáme balzamikový ocot. Opäť premiešame.
4.
Posypeme strúhaným parmezánom a premiešame.
5.
Pripravíme si pekáč vystlaný papierom na pečenie.
6.
Ružičkový kel napichujeme na špajchle.
7.
Pridáme rozpučený cesnak v šúpke a posypeme čerstvým tymiánom.
8.
Rúru si predhrejeme na 200 stupňov, pečieme 20 minút.
9.
Servírujeme.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Veľké trápenie našich známych tvári: Ako správne pripraviť včelie úliky? Janka Kovalčíková vie, ako na to!
Veľké trápenie našich známych tvárí: Ako správne pripraviť včelie úliky? Janka Kovalčíková vie, ako na to!
Aj vianočný špeciál tretej série šou Pečie celé Slovensko prinesie vtipné, ale aj náročné momenty. Koho...
VIDEO: Tento recept dnes už takmer nikto nerobí a pritom je to najväčšia pochúťka. Fantastické SLONIE ŽRÁDLO
VIDEO: Tento recept dnes už takmer nikto nerobí a pritom je to najväčšia pochúťka. Fantastické SLONIE ŽRÁDLO
Fantastický šalát, ktorý poznáte pod názvom Slonie žrádlo, sa v našej rodine pripravoval veľmi často...
Účinné domáce medicíny, ktoré zatočia s prechladnutím, chrípkou a posilnia imunitu
Účinné domáce medicíny, ktoré zatočia s prechladnutím, chrípkou a posilnia imunitu
Prírodní bojovníci proti prechladnutiu, chrípke i na posilnenie imunity. Správnou kombináciou týchto dostupných...
Takto sa z ružičkového kelu stane absolútna pochúťka
Máte doma túto zeleninu? Pridajte slaninu a máte luxusnú večeru pre celú rodinu za PÁR EUR, všetci pýtajú dupľu!
Opäť je tu sezóna ružičkového kelu. Ak ste nad ním doteraz ohŕňali nos, čítajte ďalej. Máme pre vás...
Nevyhýbajte sa ružičkovému kelu
Nevyhýbajte sa ružičkovému kelu: Dajú sa z neho pripraviť skutočné delikatesy - takto:
Medzi tradičné jesenné plody patrí aj ružičkový kel. V našich končinách sa však na neho trochu zabúda...