Ovocná bublanina s mandľovými lupienkami a škoricou
nízka
náročnosť
ingrediencie
90
g
med
90
g
trstinový cukor
5
ks
vajce
100
g
polohrubá múka špaldová
150
g
špaldová hladká múka
100
g
(domáce) maslo
150
g
grécky jogurt
2
ČL
mletá škorica
Ostatné:
ks
Slivky, Nektarinka, Jablko, Škorica, Mandľové lupienky
postup
1.
Z bielkov si vyšľaháme sneh. Žĺtky vyšľaháme s medom a cukrom do peny. Obe múky preosejeme, s práškom do pečiva k žĺtkovej pene. Pridáme škoricu, roztopené maslo a jogurt.
2.
Cesto nalejeme do hlbokej formy. Posypeme ovocím: slivky na polovice, nektarinka a jablko nakrájané na kocky. Ja som mala ovocia veľa, tak som ho postláčala dnu a nadobudlo to super efekt, či vizuálny či chuťový.
3.
Posypeme mandľovými lupienkami a škoricou.
4.
Pečieme vo vyhriatej rúre 35 min na 180°C dozlatista - ja som nechala dôjsť.
5.
Môžeme podávať poliate javorovým alebo datlovým alebo iným sirupom.
Podobné recepty
Už nikdy vám neprasknú! Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, urobte grilované klobásy bez prasklín, krásne chrumkavé a vždy chutné
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Kristin_K
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.