Kyslá kôprovka ♥
4
porcie
40
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
ks
stredná cibuľa
1
oravská slanina
3
ks
zemiaky
1/2
hrnček
biela fazuľa
1
PL
Hraška (alebo múka)
1
zväzok
kôpor
1
štipka
soľ, čierne korenie
3
ks
bobkový list
1
ks
sójová (alebo kyslá) smotana
1
ČL
citrónová šťava
postup
Niet nad čerstvú vetvičku prvého jarného kôpru. Kôpor nevarte, nesušte, keď tak zamrazte. Recept mám z vlastnej kuchárky (blog https://recepty-s-anabelou.blogspot.sk/2014/04/kysla-koprovka.html)
1.
Na kockách slaninky si opražíme jednu malú cibuľu. Pridáme očistené kúsky zemiakov a chvíľu orestujeme. Pridáme deň vopred namočenú, najlepšie predvarenú bielu fazuľu, opäť necháme chvíľku orestovať.
2.
Polievku zahustíme hraškou (alebo múkou), osolíme, pridáme bobkové listy a zalejeme litrom vody.
3.
Necháme polievku bublať až kým nie sú zemiačky mäkké a ide sa dochucovať. Pridáme soľ, poprípade čierne korenie podľa chuti, ďalej kyslú smotanu, alebo pre odľahčenie sójovú. A na záver už iba citrón a kôpor, a výborná kôprová polievka je hotová.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.