Pridať recept

VIDEORECEPT: Mäsové guľky s dijonskou horčicou

4
porcie
35
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

500 g
morčacie mleté mäso
1 ks
vajce
2 ČL
sušená bazalka
2 PL
sladká červená paprika
1 ČL
dijonská horčica
2 ČL
mletý kmín
2 ČL
sušené oregáno
1 ČL
sušená čili paprička mletá
6 PL
kukuričná múka
1 ČL
soľ

Plech:

1 ks
papier na pečenie
1 PL
olivový olej v spreji

postup vo videu vyššie

Výborné a jednoduché jednohubky. Chuť ukrytá v pridaní dijonskej horčice.

1.
Pripravíme si misku a zmiešame ručne všetky ingrediencie. Celú zmes necháme 5 minút odpočinúť, aby sa nám spojili chute.
 
2.
Medzitým si pripravíme plech na pečenie spolu s papierom na pečenie. Papier vysprejujeme olejom v spreji.
3.
Z pripravenej zmesi tvarujeme malé guľky, ktoré poukladáme na pripravený plech na pečenie.
4.
Predhrejeme si rúru na 200 stupňov a guľky pečieme 15 minút.
5.
Servírujeme samostatne s dresingom, alebo šalátom. Ak chceme servírovať ako hlavné jedlo pripravíme napríklad zemiakovú kašu.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Viete, na čo sa používa podložka v balenom mäse?
Viete, na čo slúži podložka v balenom mäse?
Mäso balené v plastových nádobách sa najčastejšie ukladá na špeciálnu bielu podložku. Prečo ju výrobca...
Ako kontrolujete čerstvosť mäsa v obchode? Urobte tento test prstom!
Ako kontrolujete čerstvosť mäsa v obchode? Urobte tento test prstom!
Mnohí z nás sa vyhýbajú balenému mäsu a kupujú ho radšej na pultoch či v mäsiarstvach. Takto je to...
Znojemská omáčka s morčacími plátkami
Morčacie plátky na kyslých uhorkách a párkoch: Delikátna znojemská omáčka
Známy recept je stelesnením rýchleho, a pritom delikátneho jedla.
Hovädzia polievka s mäsovými guľkami
Sýta, hovädzia polievka s mäsovými guľkami: Horúci obed či večera
Výborná polievka z vývaru a mäsových guličiek obohatená o paradajky a lahôdkovú kukuricu.
Pečené mäsové guľky s troma rôznymi prílohami
Pečené mäsové guľky a 3 rôzne prílohy
Mäsové guľky v paradajkovej omáčke sú vždy dobrý nápad a môžete ich skombinovať s rôznymi prílohami.
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Ľudia potrebujú cholesterol na správne fungovanie. Nie je však až také ťažké prekročiť správnu hladinu,...