Opité cupcakes s datľami
12
porcií
45
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
Na cesto:
2
PL
preosiate kakao
2
KL
Kypriaci prášok do pečiva Dr.Oetker
12
ks
sušené datle
50
ml
rum
3
ks
vajce
100
ml
mlieko
100
g
cukor
1
balíček
Vanilínový cukor Dr.Oetker
100
g
zmäknuté maslo alebo margarín
1
KL
Aróma rumová Dr.Oetker
250
g
polohrubá múka
Na ozdobenie:
1
balíček
šľahačka v prášku Dr Oetker
150
ml
studené mlieko
trochu
Zdobenie tmavé Dr.Oetker
postup
1.
Na prípravu cesta datle namočíme do rumu a necháme asi 30 minút odležať. V mise vyšľaháme vajcia s cukrom, vanilínovým cukrom a maslom alebo margarínom ručným šľahačom na strednom stupni do peny. Pridáme mlieko, múku zmiešanú s kypriacim práškom, kakaom a arómou a vyšľaháme dohladka. Cesto nalejeme do košíčkov vo forme. Do stredu cesta vtlačíme po jednej datli. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Elektrická rúra: 170 °C,
Teplovzdušná rúra: 150 °C,
Plynová rúra: stupeň 3,
Doba pečenia: asi 25 minút.
2.
Muffiny necháme vychladnúť.
3.
Na ozdobenie vyšľaháme šľahačku s mliekom podľa návodu na obale. Naplníme cukrárske vrecko a šľahačku nanesieme na muffiny. Posypeme zdobením a odložíme do chladničky.
4.
TIP: Do stredu cupcakes môžeme miesto datlí zapiecť figy alebo sušené slivky.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.