Pridať recept

Lieskovo-oriešková torta

ingrediencie

250 g
HERA maslová
250 g
kryštálový cukor
2 ČL
oriešková aróma
4 ks
vajce
250 g
hladká múka
1 ČL
kypriaci prášok

Krém:

250 g
HERA maslová
300 g
práškový cukor
2 ČL
kakao

Zdobenie:

25 g
HERA maslová
100 ml
šľahačka
125 g
horká čokoláda - nasekaná na kúsky
1/2 ČL
oriešková aróma
45 g
lieskové oriešky

postup

Vianočné obdobie je opradené celým radom tradícií. Čo by to bolo za sviatky bez vianočného stromčeka, štedrovečernej večere, kolied, vianočných koláčikov a bozkom pod imelom? No a čo ešte robí ozajstnú vianočnú atmosféru? Vôňa sladkých dobrôt nesúca sa z kuchyne celou domácnosťou.

1.
V mise vyšľahajte Heru Maslová príchuť a kryštálový cukor, kým vám nevznikne nadýchaný krém.
 
2.
Pridajte orieškovú arómu, a následne všetky vajíčka.
3.
Prisypte múku a mixujte dohladka.
4.
Zmes rozdeľte do dvoch vymazaných tortových foriem a pečte v rúre 30 – 35 minút. Torta musí mať zlatistú farbu a na dotyk byť nadýchaná. Potom ju nechajte vychladnúť.
5.
Pripravte si krém. Zmiešate Heru Maslová príchuť, práškový cukor a kakao.
6.
Polku krému vytrite medzi dva korpusy a slepte ich k sebe. Zvyškom potrite strany torty.
7.
Na zdobenie opražte na suchej panvici nad miernym ohňom nasekané lieskové oriešky. Nad vodným kúpeľom si rozpusťte Heru Maslová príchuť, šľahačku, orieškovú arómu a nasekanú horkú čokoládu. Zmes dobre rozmiešajte a nechajte vychladnúť predtým, než ju nalejete na vychladenú tortu.
8.
Hotovú tortu ozdobte opraženými orieškami a servírujte.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať