Pridať recept

Bryndzové koláčiky

ingrediencie

250 g
bryndza
250 g
maslo
500 g
polohrubá múka
1 ks
vajce
1 štipka
soľ
1 ks
kypriaci prášok
1 ks
vajce na potretie
ks
rôzne semienka na posypanie

postup

Jednoduché slané pečivo s bryndzovou chuťou. Je výborné k vínku či len tak na večerné maškrtenie.

1.
Múku, vajce, bryndzu, maslo, soľ a kypriaci prášok si dáme na pracovnú plochu a rukami spracujeme na hladké cesto. Cesto zabalíme do potravinovej fólie a dáme na 20 minút do chladničky.
 
2.
Pracovnú plochu si pomúčime a rozvaľkáme na 1 cm vysoké cesto. Z cesta vykrajujeme rôzne tvary. Preložíme ich na plech na pečenie a natrieme rozšľahaným vajíčkom. Nakoniec posypeme ľubovoľnými semienkami - napr. ľanové, sezamové, slnečnicové, tekvicové alebo mak.
3.
Pečieme približne 8-10 minút pri 180 stupňoch.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
29.12.2017 03:11 | |
+4 -8
Super recept! Mizli my rovno z taniera keď som ich tam vykladala, ja som ich ešte trochu prisolila do toho vajicka, kt. Som potierala . Sú skvele . Ďakujem