Bryndzové koláčiky
30
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
250
g
bryndza
250
g
maslo
500
g
polohrubá múka
1
ks
vajce
1
štipka
soľ
1
ks
kypriaci prášok
1
ks
vajce na potretie
ks
rôzne semienka na posypanie
postup
Jednoduché slané pečivo s bryndzovou chuťou. Je výborné k vínku či len tak na večerné maškrtenie.
1.
Múku, vajce, bryndzu, maslo, soľ a kypriaci prášok si dáme na pracovnú plochu a rukami spracujeme na hladké cesto. Cesto zabalíme do potravinovej fólie a dáme na 20 minút do chladničky.
2.
Pracovnú plochu si pomúčime a rozvaľkáme na 1 cm vysoké cesto. Z cesta vykrajujeme rôzne tvary. Preložíme ich na plech na pečenie a natrieme rozšľahaným vajíčkom. Nakoniec posypeme ľubovoľnými semienkami - napr. ľanové, sezamové, slnečnicové, tekvicové alebo mak.
3.
Pečieme približne 8-10 minút pri 180 stupňoch.
Podobné recepty
Dokonalá kokosová roláda bez múky: Cesto ako pavučinka a lahodný kokosový krém s bielou čokoládou a mascarpone
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.