Pridať recept

VIDEORECEPT: Thajské zelené kuracie kari

4
porcie
40
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

2 PL
kokosový olej
1 ks
šalotka
2 ks
citrónová tráva
4 ks
čerstvý lis limetky
1 ČL
čerstvého strúhaného zázvoru
2 PL
zelená karí pasta
400 ml
kokosový krém
400 g
kuracie prsia
3 ks
červená čili paprička
200 g
bambusové výhonky
400 g
fazuľka zelená
1 ks
červená paprika (kápia)
3 PL
čerstvá šťava z limetky

postup vo videu vyššie

Exotika. Každý kto zbožňuje chute ázie si zamilujé thajské zelené kari. Tentokrát kuracie.

1.
Predhrejeme si wok. Pridáme kokosový olej, na ktorom orestujeme šalotku.
 
2.
Pridáme citronovú trávu, nastrúhaný zázvor a čerstvé listy limetky. Restujeme.
3.
Pridáme zelenú kari pastu.
4.
Po spojení a orestovaní pridáme kokosový krém. Privedieme do bodu varu.
5.
Vložíme kuracie prsia, ktoré varíme cca 15 min. Pridáme nasekané červené čili papričky - v závislosti akú pikantnú chuť zbožňujete.
6.
Pridáme bambusové výhonky, restujeme cca 6 min. Pridáme zelnú fazuľku a opäť restujeme 4 min. Následne pridáme črvenú kápiu a restujeme cca 3 min (všetko závisí od toho ako rýchlo sa pripraví zelenina), nemala by byť rozvarená ani uvarená. Taká al dente, chrumkavá.
7.
Pre dosiahnutie sladkkyslej chuti pridáme čerstvú limetkovú šťavu. Každému podľa chuti, prípadne poliať ešte priamo na tanieri.
8.
Sevírujeme ihneď najlepšie s basmati ryžou alebo hoc akou neochuteou ryžou, kde vynikne chuť zeleného thajského kari.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať