VIDEORECEPT: Pstruh na ázijský spôsob s bok choy
2
porcie
20
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
1
ks
pstruh lososovitý
1
ks
bok choy (sparený vo vriacej vode 4 minúty)
ks
sezamové semienka
ks
plátky limetky
6
zázvor
6
červená čili paprička
omáčka
2
PL
med
2
PL
sójová omáčka
1
ČL
čerstvého strúhaného zázvoru
1
ČL
sezamový olej
1
PL
mirin
ks
limetková šťava
1
ČL
čili vločky
postup vo videu vyššie
Jednodchá večera, ktorá poteší všetkých milovníkov ázijskej kuchyne.
1.
Rybu si umyjeme, osušíme, vyberieme pinzetou kosti a ak je nutné vyrežeme kožu.
2.
Pripravíme si marinádu: sójová omáčka, med, zázvor, čili vločky, mirin, sezamový olej, limetková šťava. Všetko spolu dobre premiešame.
3.
Na papier na pečenie poukladáme pár plátkov čerstvého zázvoru, limetky a čili papričky.
4.
K tomu pridáme filet pstruha a polovicu prekrojenej ázijskej kapusty bok choy.
5.
Celé polejeme pripravenou marinádou. Pridáme sezamové semienka. Zabalíme.
6.
Vložíme do predhriatej rúry na 200 stupňov a pečieme 10 minút.
7.
Po dopečení ihneď servírujeme. Pokvápkame ešte trochou limetkovej šťavy.
Podobné recepty
Už nikdy vám neprasknú! Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, urobte grilované klobásy bez prasklín, krásne chrumkavé a vždy chutné
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
rastislav2311
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.