Ravioli
4
porcie
stredná
náročnosť
ingrediencie
400
g
múka
5
ks
vajce
podľa chuti
soľ
40
g
maslo
400
g
šampiňóny
1
strúčik
cesnaku
100
g
cibuľa
100
ml
biele víno
1
zväzok
petržlenová vňať
1/2
zväzok
tymian
podľa chuti
mleté čierne korenie
100
g
syr Ricotta
40
g
parmezán
4
PL
olivový olej
300
g
lúpané paradajky
2
PL
pažitka
postup
1.
Múku preosejeme na kôpku a uprostred urobíme jamku. Do nej pridáme 4 vajcia a lyžičku soli a všetko vymiešame spolu s 1-2 lyžicami vody dohladka. V prípade potreby primiešame ešte trochu múky. Cesto mixujeme 5 minút ručným mixérom tak, aby bolo pevné a nelepilo sa. Potom ho zabalíme do priehľadnej fólie na potraviny a necháme v chladničke asi 30 minút odpočinúť.
2.
Na panvici rozpálime 20 g masla, pridáme polovičku húb a 3 minúty pražíme. Pridáme polovicu pokrájaného cesnaku a cibule a všetko pražíme asi 2-3 minúty. Podlejeme 50 ml bieleho vína, pridáme polovicu byliniek a necháme ešte 3 minúty povariť. Osolíme, okoreníme a dáme vychladnúť. Celý postup zopakujeme aj so zvyškom prísad. Z posledného vajca oddelíme žĺtok od bielka a vychladnutú hubovú hmotu zmiešame s ricottou, 20 g najemno nastrúhaného parmezánu so žĺtkom.
3.
Na pomúčenej ploche vyváľame z cesta dva pláty hrubé asi 2-3 mm a pozdĺžne ich prekrojíme na celkom štyri pruhy dlhé 10 cm. Dva pruhy cesta potrieme plnkou. Pomocou lyžice rozdelíme zmes v odstupoch 3-4 cm po ceste, pričom necháme z každej strany zhruba 1 cm široký okraj. Bielok rozšľaháme s 2 lyžicami vody a pomocou štetca ním potrieme všetky voľné plochy. Zvyšné pruhy cesta položíme na oba pruhy potreté plnkou, zľahka ich pritlačíme a pozdĺž nenaplnených miest vykrojíme ravioli.
4.
Ravioli varíme 6-8 minút, aby boli al dente. Potom ich scedíme a prepláchneme studenou vodou.
5.
Rozpálime olej, ravioli krátko opečieme a pridáme k nim pokrájané paradajky. Opekáme ešte asi minútu, osolíme a okoreníme. Upravíme na taniere a na ravioli nastrúhame zvyšok parmezánu. Ravioli podávame ozdobené nasekanou pažítkou alebo lístkami bazalky.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.