Spaghetti al pomodoro
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
400
g
špagety
podľa chuti
soľ
1
kg
paradajka
2
ks
šalotka
1
ks
paprička čili
podľa chuti
mleté čierne korenie
6
PL
olivový olej
12
lístky
čerstvá bazalka
200
g
mozzarella
postup
1.
Špagety uvaríme al dente vo vriacej osolenej vode podľa návodu na obale. Na paradajkách nakrojíme krížik, sparíme ich horúcou vodou, vykrojíme okolie stopky, osušíme, zbavíme jadier a dužinu pokrájame na malé kocky.
2.
Šalotku ošúpeme nakrájame nadrobno, čili papričku prekrojíme, zbavíme jadier, umyjeme a nakrájame na prúžky. Všetko premiešame, osolíme, okoreníme a zalejeme olivovým olejom. Lístky bazalky opláchneme, osušíme a nasekáme na prúžky. Všetko pridáme k paradajkám.
3.
Mozzarellu pokrájame na kocky veľké asi 2 cm. Špagety scedíme a necháme dobre odkvapkať. Potom ich dáme do hrnca a premiešame s paradajkami a mozzarellou. Na miernom ohni za miešania všetko ohrievame asi 2-3 minúty, kým sa mozzarella nezačne topiť. Upravíme na taniere a podávame.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.