Tortellini plnené mäsom
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
300
g
polohrubá múka
podľa chuti
soľ
5
ks
vajce
50
g
morčacie alebo kuracie prsia
100
g
bravčová panenka
1
PL
maslo
100
g
parmská šunka
100
g
mortadela
200
g
parmezán
štipiek
mleté čiernie korenie
štipiek
muškátový orech
2
litre
mäsový vývar
postup
1.
Z múky, štipky soli a 3 vajec vypracujeme hladké cesto a necháme ho 30 minút odpočinúť prikryté vlhkou utierkou.
2.
Na prípravu plnky pokrájame hydinové prsia a bravčové mäso na menšie kocky a na masle ich asi 10 minút opekáme do zlatista. Mäso necháme vychladnúť a potom ho spolu so šunkou a mortadellou pomelieme v kuchynskom robote. Primiešame 2 vajcia, 150 g parmezánu, soľ, čerstvo namleté čierne korenie, muškátový oriešok a vypracujeme hladkú hmotu. Niekoľko hodín, najlepšie cez noc, ju necháme odležať.
3.
Z cesta pomocou valčeka vyváľame plát asi tak na šírku chrbta noža. Pohárom ( o priemere 4cm ) alebo vykrajovačom na cesto vykrojíme kolieska alebo štvorce. Do stredu každej vykrojenej časti cesta položíme guľôčku plnky zhruba o veľkosti vlašského orecha a potom vyformujeme taštičky v tvare polmesiaca alebo trojuholníka. Okraje taštičiek pevne pritlačíme. Taštičku potom ovinieme okolo ukazováka a oba konce pritlačíme k sebe tak, aby z cesta vznikol prstenec.
4.
V širokom vysokom hrnci privedieme k varu mäsový vývar, prípadne ho osolíme a postupne do neho vkladáme pripravené tortellini. Varíme ich zruba 5 minút tak, aby boli al dente. Tortelliny podávame na tanieri posypané parmezánom.
TIP: Môžeme ich zaliať vývarom a budeme mať polievku.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.