Pridať recept

Rybacia roláda so šampiňónovou omáčkou

Rybacia roláda so šampiňónovou omáčkou
Zdroj: kuchtik1

ingrediencie

500 g
filé z morskej šťuky
citrónová šťava
soľ
mleté čierne korenie
horčica
olej
30 g
maslo
250 g
šampiňóny
150 ml
zeleninový bujón
200 g
kyslá smotana

postup

1.
Filé umyjeme, osušíme, pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme 20 minút postáť. Potom posolíme, okoreníme, z vnútornej strany potrieme horčicou, zvinieme do rolády a prichytíme špáradlom. Vložíme do pekáča vymasteného olejom, na každú roládu dáme plátok masla, vložíme do vyhriatej rúry a upečieme doružova.
 
2.
Šampiňóny očistíme, nakrájame na plátky, opražíme na rozohriatom oleji, posolíme, pridáme lyžicu horčice a dobre premiešame. Zalejeme bujónom a pri miernej teplote varíme asi 10 minút. Potom vmiešame smotanu rozšľahanú s troškou vody a ešte krátko povaríme. Nakoniec dochutíme soľou, korením a citrónovou šťavou. Z rybacích rolád odstránime špáradlo a podávame s omáčkou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať