Pikantná mäsová plnka
40
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
150
g
bravčové mäso
200
g
údené mäso
5
ks
rožok
5
ks
vajce
5
strúčikov
cesnaku
300
ml
mlieko
majorán
mleté čierne korenie
soľ
petržlenová vňať
olej na vymastenie
postup
1.
Rožky pokrájame na kocky a zalejeme vlažným mliekom. Bravčové a údené mäso nadrobno pokrájame.
2.
Z namočených rožkov vyžmýkame mlieko, preložíme ich do misy, pridáme mäso, žĺtky, prelisovaný cesnak, majorán, osolíme, okoreníme a dobre premiešame. Nakoniec zľahka vmiešame tuhý sneh z bielkov a posekanú petržlenovú vňať.
3.
Zmes preložíme do vymastenej ohňovzdornej misy a dáme zapiecť. Podávame s ľahkým zeleninovým šalátom.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.