Pridať recept

Losos na indickom rizote

ingrediencie

150 g
filety z lososa
50 g
ryža
1 KL
hrozienka
šampiňóny
kari korenie
1/2 KL
maslo

postup

1.
Ryžu dôkladne premyjeme, dokým neodteká úplne čistá voda. Na panvici rozohrejeme maslo a ryžu rýchlo orestujeme. Zalejeme horúcou vodou (trochu nad ryžu), osolíme, pridáme kari korenie, šampiňóny a hrozienka. Prikryjeme pokrievkou a necháme vydusiť vodu. Potom necháme pod pokrievkou odstáť.
 
2.
Rúru predhrejeme na 180 stupňov. Lososa osolíme a pečieme na papieri na pečenie asi 10 minút pri 180 stupňoch. Podávame s ryžou. Namiesto filety z lososa môžete použiť plátok tuniaka.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Ľahké a delikátne rizoto bez mäsa: 7x inak
Ľahké a delikátne rizoto bez mäsa: 7x inak
Aj bez mäska vykúzlite vynikajúce rizoto!
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná, toto by mal vedieť každý!
Mala by sa ryža pred varením preplachovať? Ako a prečo? Poznáme odpoveď!
close up of carbohydrate food
Zemiaky, ryža, cestoviny alebo krúpy? Dietológ raz a navždy vyrieši vašu dilemu
Sú neodmysliteľným doplnkom polievok alebo druhého chodu, ale čo bude najlepšia voľba? Dietológ si vzal...
Losos
Čo sú biele škvrny na pečenom lososovi? Je lepšie to vedieť
Losos je ryba, ktorá sa teší obrovskej obľube a neodrádza ju ani jeho cena. Jeho konzumácia v akejkoľvek forme...
Oplatí sa ryžu oplachovať? Áno, ale z úplne iného dôvodu, ako si myslíte!
Oplatí sa ryžu oplachovať? Áno, ale z úplne iného dôvodu, ako si myslíte!
Odporúčania týkajúce sa oplachovania ryže pred varením sa najčastejšie uvádzajú v kulinárskom kontexte...