Bravčová roláda s párkom
4
porcie
stredná
náročnosť
ingrediencie
1
kg
bravčové karé
soľ
mleté čierne korenie
100
g
pečeňová paštéta
2
ks
párky
olej
2
ks
cibuľa
300
ml
mäsový bujón
100
ml
biele víno
hladká múka
postup
1.
Mäso umyjeme, osušíme, rozrežeme na plát, naklepeme, posolíme, okoreníme a potrieme paštétou. Potom obložíme párkami, zvinieme do rolády a previažeme kuchynskou niťou.
2.
Na rozohriatom oleji roládu opečieme zo všetkých strán, pridáme očistenú, na osminky pokrájanú cibuľu, podlejeme horúcim bujónom, vínom, prikryjeme a vo vyhriatej rúre upečieme domäkka. Počas pečenia roládu obraciame a polievame vypečenou šťavou. Mäkké mäso odkryjeme a za častého polievania necháme sčervenať.
3.
Potom vyberieme, výpek rozmixujeme, poprášime múkou, dobre premiešame, podľa potreby podlejeme vriacou vodou a krátko povaríme.
4.
Z rolády odstránime niť, nakrájame ju na plátky, polejeme omáčkou a podávame so zemiakovými hranolčekmi.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.